Organizačné informácie – dm ženský beh 2024

english version: https://www.bratislavamarathon.com/organizational-information-dm-womens-run-2024/ Pripravili sme pre vás tento článok, v ktorom pripomenieme niekoľko základných organizačných informácií, ako aj vyjadrenie k situácií spôsobenej vplyvom nepriaznivého počasia. V Eurovea už od dnešného dňa vyrastá celé zázemie pre sobotný dm ženský beh. Dnes sme postavili veľkokapacitný stan, v ktorom od zajtra začíname baliť štartové balíčky pre 6 000 bežkýň. Máte […]

16. September 2024

english version: https://www.bratislavamarathon.com/organizational-information-dm-womens-run-2024/

Pripravili sme pre vás tento článok, v ktorom pripomenieme niekoľko základných organizačných informácií, ako aj vyjadrenie k situácií spôsobenej vplyvom nepriaznivého počasia.

V Eurovea už od dnešného dňa vyrastá celé zázemie pre sobotný dm ženský beh. Dnes sme postavili veľkokapacitný stan, v ktorom od zajtra začíname baliť štartové balíčky pre 6 000 bežkýň. Máte sa na čo tešiť!

Pozorne sledujeme aj vývoj povodňovej situácie pri Dunaji, a preto sme prispôsobili miesto výdaja štartových čísiel. Pôvodne plánovaná lokalita na námestí za sochou M. R. Štefánika je zmenená, a výdaj prebehne priamo v Eurovea 2, na 0. poschodí pri mrakodrape (rovnaké miesto, ktoré sme využívali pri ČSOB zimnej sérii). Najskôr si prevezmete štartové číslo, potom, približne 50 m od miesta výdaja čísiel, si vo vonkajšom veľkokapacitnom stane vyzdvihnete štartový balíček. Tento stan bude v sobotu slúžiť ako šatňa a úschovňa osobných vecí.

Námestie M. R. Štefánika, kde budú umiestnené aktivity partnerov, sa nachádza mimo povodňového rizika, a hladina Dunaja by mala do konca týždňa už len klesať.

Hladina Dunaja by mala kulminovať v utorok dopoludnia, pričom ďalší nárast by už nemal byť výrazný. Napriek tomu situáciu pozorne sledujeme a máme pripravených niekoľko scenárov. Od polovice týždňa meteorológovia predpovedajú príchod babieho leta, čo je pre nás skvelá správa vzhľadom na celý program.

Trasa 4 km behu sa už nachádza mimo záplavových oblastí, no na niektorých úsekoch 10 km trate je stále voda. Preto máme pripravené alternatívne varianty trasy na 10 km, ak nedôjde k dostatočnému poklesu hladiny. Finálne rozhodnutie bude známe vo štvrtok, keď budeme mať jasnejší obraz o vývoji situácie.

ORGANIZAČNÉ POKYNY:

Prezentácia (vyzdvihnutie štartového balíka)

Prezentácia (prevzatie štartového čísla) bude prebiehať vo vnútorných priestoroch budovy Eurovea 2 (pri východe blízko mrakodrapu) v nasledovných termínoch:

  • Štvrtok 19.09.2024: 12:00 – 19:00 hod
  • piatok 20.09.2024: 12:00 – 19:00 hod
  • sobota 21.09.2024: 08:00 -14:00 hod (najneskôr 1 hod pred vaším štartom, odporúčame však skôr, aby ste sa vyhli zbytočným stresom)

POZOR! Štartový balíček plný darčekov od dm drogerie markt dostanete po vyzdvihnutí štartového čísla na inom mieste – v označenom stane pri mrakodrape Eurovea Tower, blízko východu z budovy zo strany Pribinovej ulice pri promenáde (Pozor! Nie na promenáde pri Dunaji, ale z opačnej strany budovy).

Štartové číslo a štartový balík môžete prevziať aj kamarátke, pripravte si preposlaný e-mailom o potvrdení jej registrácie/ objednávky. Stačí ho ukázať v mobile.

Obr.: miesto prevzatia štartového balíka (biely stan). Pred vyzdvihnutím balíka si najprv vyzdvihnite štartové číslo (vnútri budovy Eurovea 2 – prízemie (0) pri vchode od Eurovea Tower mrakodrapu).

Štart a štartové koridory

Obe disciplíny budeme štartovať vlnovým štartom tak, aby bol štart pre vás čo najkomfortnejší. Ide nám najmä o vašu bezpečnosť, plynulosť behu a dostatok miesta na trati pre vás aj vaše spolubežkyne.

Štartovú vlnu ste si mohli vybrať pri registrácii podľa vášho predpokladaného času dobehu nasledovne:

4 km disciplína (vrátane Behu mamy s dcérou):

  • A, 9:30 h : očakávaný čas dobehu nad 30 min
  • B, 10:15 h: 28 – 30 min
  • C, 11:00 h: 26 – 28 min
  • D, 11:45 h: 24 – 26 min
  • E, 12:30 h: menej ako 24 min + Nordic walking

10 km disciplína:

  • 15:00 h – do 60 min
  • 15:15 h – nad 60 min

Nezvolili ste si počas registrácie koridor? Nevadí! Počas prezentácie si vyberiete jeden z voľných koridorov. Informáciu o tom, či a ktorý koridor ste si zvolili, nájdete v potvrdení objednávky (pozor, nie v potvrdení registrácie). Ak tam nie je uvedený, nevybrali ste si ho. Zmenilo sa vám bežecké tempo odkedy ste sa prihlásili? Nevadí! Štartovať môžete v zvolenom koridore, aj keď budete pomalšia/ rýchlejšia. Hlavne si to užite! 

Vstup do koridoru je znázornený na mape nižšie. Po štarte štartovej vlny A (9:30) sa postupne, s dostatočným predstihom pred štartom vlny B (10:15) dostavia bežkyne z vlny B do „warm up koridoru“. Bežkyne z vlny A po dobehu do cieľa vychádzajú v mieste „výstup koridor“, za ktorým si môžu vziať občerstvenie. Po dobehu poslednej bežkyne z vlny A, prejdú bežkyne štartujúce z vlny B do „ružového koridoru“. Sledujte pokyny organizátora.

To isté platí pre vlny C, D a E – najprv vstup do „warm up koridoru“ a po dobehu bežkýň z predchádzajúcej vlny, sa zoradia do štartového koridoru.

Bežkyne na 10 km sa zoradia do štartového koridoru postupne. Najprv bežkyne so štartom o 15:00 h, po odštartovaní prvej vlny sa do koridoru zaradia bežkyne so štartom o 15:15 h.

Šatne, úschovňa osobných vecí, toalety:

Šatne a úschovňa v deň podujatia budú otvorené od 8:30 h. Pozor! Zmena miesta v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi podujatiami. Šatne a úschovňu nájdete hneď za „warm-up“ koridorom, na mieste, kde ste si vyzdvihli štartové balíky.  

Pri tomto mieste budú k dispozícii aj toalety. Ďalšie toalety sú k dispozícii priamo v Eurovea.) Sprchy nebudú k dispozícii.

Mapy

Vzhľadom na nepriaznivé počasie uplynulý víkend, budeme o finálnych trasách disciplín informovať najneskôr vo štvrtok formou zaslania newslettera, ale aj zdieľaním informácií na webovej stránke www.bratislavamarathon.sk a na sociálnych sieťach Bratislava Marathon.

Občerstvenie na trati, v cieli

Na trase 10 km disciplíny bude približne v polovici trate pod mostom Lanfranconi občerstvovacia stanica s vodou. Po dobehu do cieľa bude pri výstupe z koridoru k dispozícii cieľové občerstvenie.

Fotografie z podujatia:

Fotografie na podujatí zabezpečuje profesionálny fotoservis Get Pica. Po skončení podujatia obdržia účastníčky, ktoré pri registrácii poskytli súhlas so zaslaním fotografií, na e-mail uvedený pri registrácii odkaz na album so svojimi fotografiami. 📨

NEVYHADZUJTE SVOJE ŠTARTOVÉ ČÍSLO! Ak si nie ste istá, či ste pri registrácii tento súhlas poskytli, ponechajte si svoje štartové číslo a na stránke www.getpica.com, po bezplatnej registrácii, vložte číselný kód (pozor, nie štartové číslo!) uvedený pod QR kódom na vašom štartovom čísle.

Neprekrývajte si svoje štartové číslo ďalšou vrstvou oblečenia, aby vám mohli byť priradené vaše fotografie. Ak sa vám fotky zapáčia, budete si ich môcť zakúpiť jednotlivo alebo výhodne v sade.

Dm zóna, partnerské aktivácie, shop

Na námestí M.R. Štefánika budú k dispozícii stánky partnerov, v ktorých si môžete spríjemniť čas pred vaším štartom. Dm zóna bude otvorená od 8:00 do 17:00 hod. a okrem miesta pre oddych ponúkne:

  • dm bistro na osvieženie a doplnenie energie,
  • beauty zónu pre krásne nechty a vlasy,
  • pohľad do zákulisia dm ako zamestnávateľa,
  • tvorivé workshopy, z ktorých si domov odnesiete malé spomienky,
  • súťažné koleso šťastia,
  • priestor pre rozhovor o menštruácii a menštruačnej chudobe,
  • tetovacie štúdio,
  • fotozákutia aj tvorivú stenu odkazov,
  • gravírovanie času na medailu pre bežkyne,
  • aj kútik, v ktorom zabavíte detských fanúšikov behu.

Nezabudnite navštíviť aj náš obchodík, kde si môžete zakúpiť niečo na pamiatku nielen z tohto podujatia, ale aj z ďalších bežeckých akcií, ktoré organizujeme. Umiestnený bude v mieste prezentácie na prízemí, na konci budovy Eurovea 2.

Dopravné obmedzenia, prístup na miesto:

Informácie o dopravných obmedzeniach v deň konania pretekov, ale aj o možnostiach parkovania, sme spracovali do článku TU.

Odporúčame príchod MHD, najbližšie zastávky sú Šafárikovo námestie, Nové SND, Malá scéna, Landerevova. Svoj príchod si môžete naplánovať na www.imhd.sk